zondag 16 maart 2014

Toen waren we terug met 2!



Gisteren namen we afscheid van Lien en Astrid. Zij gaan nog wat van het land zien voor ze begin april terug op het vliegtuig richting België stappen.
Na 2 maanden intens samenleven is het wennen op opnieuw met z’n tweetjes te zijn, net zoals de eerste 2 dagen.

Vrijdag na de lessen kwamen de directeur, een paar leerkrachten en een paar leerlingen van elke klas naar de lodge om (nog eens) afscheid te nemen van Lien en Astrid. ’s Avonds was het tijd voor het afscheid van de comitéleden, de leerkrachten en Malawische vrienden.
Het was een leuk feestje met iedereen die we graag zien (allee, uit Malawi toch!).

Zaterdag om half 10 vertrokken we dan richting Mzuzu: de tussenstop voor Lien en Astrid en een shopuitstapje voor ons. We gingen langs de bank, het busstation en hielden als laatste halte bij de Shoprite, een hypermoderne supermarkt. De Colruyt is er niks tegen! Na het inkopen doen laadden we onze spullen in een valies, dit leek ons de handigste manier om alle spullen te vervoeren. Handig was het zeker, maar er zullen vast wel een paar mensen “rare mzungu’s” gedacht hebben.
Na de inkopen voor de volgende 3 weken namen we afscheid van onze 2 vriendinnen. Lien en Astrid, veel plezier op safari en in Salima en tot snel!

Dan terug het minibusje in richting Chilumba. We mochten vooraan plaats nemen, en na een tijdje werd het heel duidelijk dat we geluk hadden. Achter ons werden de mensen en spullen letterlijk in het busje gestapeld.
Na een rit van zo’n 4 uur waren we weer thuis.
Tja, even 200 kilometer rijden voor een grote supermarkt, ’t is wat anders dan de Carrefour om de hoek. En toch heeft het zijn charmes!

Vandaag hebben we gereserveerd voor schoolwerk. Deze voormiddag werkten we aan onze lessen voor volgende week, deze namiddag gaan we aan ons onderzoeksproject werken.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten